BRAINSPOTTING

Brainspotting (BSP) is een krachtige therapeutische methode die zich richt op de verwerking van trauma en blokkades door die gebieden in de hersenen te bereiken die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken en zo ons zelfhelend vermogen te stimuleren.

Voorbij praten en inzicht krijgen

Brainspotting is met andere woorden een tool die begint waar de meeste klassieke praattherapieën eindigen. Met Brainspotting is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en onze verstandelijke vermogens bevinden.

Lichaamseigen Helingsproces

BSP werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te spreken of je ervaringen te analyseren.  BSP richt zich rechtstreeks op de onderliggende somatische (lichamelijke) / neurofyisologische component van je klacht. Eens deze geïdentificeerd is, start in het brein automatisch een lichaamseigen helingsproces dat ervoor zorgt dat bepaalde systemen die in onevenwicht zijn geraakt worden bevrijd en geïntegreerd.

Waar we kijken, beïnvloed hoe we ons voelen

Een Brainspot komt overéén met een oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van een traumatisch of gevoelsmatig beladen probleem in het brein.

Meer over brainspotting vind je op: www.brainspotting.be